Říkali jste si někdy, jaký má význam prsten na vašem prstu, náramek na vašem zápěstí nebo přívěšek na vašem krku? Šperky jsou nejen módním doplňkem, ale také s sebou nosí mnohem více – historii, symbolismus a skryté významy, které o nás, našich emocích a víře hodně vypovídají.

náramek se znakem nekonečna

Historický význam šperků

Již od dávných dob šperky nejen zdobily, ale také sloužily jako vyjádření osobnosti. Například egypťané nosili amulety ve tvaru brouků jako symbol znovuzrození a nesmrtelnosti. V Římě nošení prstenu představovalo společenské umístění a celá řada drahokamů představovala pozici člověka. Dokonce i dnes zásnubní prsteny symbolizují lásku a oddanost, slib v manželství.

Srdce — univerzální symbol lásky a odvahy

Klasickým symbolem lásky a romantiky, ale také odvahy. Srdce je univerzálním symbolem, který vyjadřuje připravenost otevřít se ostatním, ale také sílu a odvahu, která se v nás skrývá. Pokud chcete vyjádřit význam své lásky pro někoho důležitého, poté jim můžete věnovat například náhrdelník ve tvaru spojených srdcí. Tím můžete vyjádřit vaši nerozlučnost.

pozlacený náhrdelník s bílými zirkony
náušnice s perlami a zirkony

Symboly kruhu a nekonečna ve špercích

Kruh, jako prsten, náramek nebo element přívěsku, symbolizují kruh života, věčnost a dokonalost. Nekonečný kruh symbolizuje nepřerušený tok energie a života. Pro další zvýraznění důležitosti energie v našem životě je možné si zvolit náramek se symbolem čtyřlístku. Tato kombinace dvou symbolů představuje dokonalost a sílu na cestě za vašim zvoleným cílem.

Náhrdelníky a náramky s ptačími motivy

Ptáci symbolizují svobodu, nezávislost a spirituální cestu. Pokud nosíte šperky s ptačími motivy, může to poukazovat na vaši touhu po svobodě a sny, které jsou tak nekonečné, jako samotná obloha. Zároveň je důležité, jaký druh ptáčka se objeví na vašem náramku nebo přívěsku. V naší kolekci můžete najít náhrdelník fénixe, fantastické bytosti symbolizující přežití a znovuzrození. Bez ohledu na co, co se ve vašem životě stane, vždy je čas začít znovu.

Drahokamy a jejich význam

Drahokamy dodávají nejen na kráse šperků, každý z nich má zároveň svůj unikátní význam. Rubíny jsou symbolem vášně a lásky, safíry představují moudrost a ametyst představuje duchovnost a poklid. Diamanty jsou na druhé strany často spojovány s láskou a romantikou. Jejich dokonalost a krása symbolizují trvalý a výjimečný pocit. Jejich alternativy, jako je kubická zirkonie, jsou častou volbou pro zásnuby, svatby a výročí. Představují lásku, dlouhý život a úžasnou podstatu těchto příležitostí. Přírodní perly jsou spojovány s láskou a štěstím. V naší kolekci perlových šperků najdete mnohé zajímavé produkty. Stojá za to upozornit na to, že v některých kulturách má nošení perel spojitost v nalezení štěstí a ochrany proti negativní energii.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *