Stříbro a zlato patří mezi nejoblíbenější druhy kovů, používaných pro výrobu šperků a to již od pradávných dob. Oba kovy mají své výhody a vybírat mezi nimi může být složité. V tomto článku porovnáme jejich charakteristiky a pomůžeme vám se rozhodnout o tom, který z nich bude nejlepší pro vás nebo vaše milované, kterým chystáte věnovat speciální dárek.

velký výběr šperků - výstava

Zlaté šperky pro speciální příležitosti

Zlato je jedním z nejcennějších a nejžádanějších kovů světa. Je velmi pevné, odolné vůči korozi a zachovává si svůj lesk po mnoho let. Zlaté šperky jsou odolné proti poškrábání a díky své kráse a hodnotě se mohou stát rodinným dědictvím, předávaným po celé generace. Nicméně cena zlata je poměrně vysoká a šperky vyrobené z tohoto kovu mohou být pro každodenní nošení těžké a nepraktické. Zlaté šperky jsou vhodné pro speciální příležitosti, doplnění elegantních outfitů nebo pro zkrášlení.

Pozlacené šperky – cenově dostupnější alternativa

Pokud toužíte po třpytivém efektu, kterého je možné dosáhnout jedině zlatem, poté stojí za to se podívat na pozlacené šperky. V našem obchodě najdete kousky věnované ženám, maminkám, dcerám a další kousky pozlacené odolným 24-karátovým zlatem. Povlak je odolný a nepoškodí se vlivem pravidelného používání. Náš obchod nabízí pozlacené náhrdelníky pro milované osoby a mnohé další elegantní a stylové produkty. Je důležité upozornit, že pozlacené stříbro je lehčí a stojí méně, než čisté zlato.

náhrdelník ve tvaru srdce se symboly nekonečna
náhrdelník ve tvaru srdce se symboly nekonečna

Proč si zvolit stříbrné šperky?

Stříbrné šperky mohou být vynikající volbou pro ty, kteří hledají něco elegantního, s více využitím a cenově dostupného. Stříbrné náušnice s barevnými drahokamy mohou vypadat skvěle a doplňují celou řadu stylů – delikátně zvýrazňují obličejové rysy a ženskou krásu. V naší kolekci máme také pánské stříbrné náramky a další produkty, které jsou ideálními dárky pro muže ve vašem životě. Aby bylo možné zabránit poškození jsou stříbrné šperky v našem obchodě potažené vrstvou rhodia, které efektivně zabraňuje oxidaci a zachovává jednotlivé kousky, zároveň je hypoalergenní.

 

Stříbrné a zlaté šperky s gravírováním jako dárek

Pokud chcete věnovat někomu speciálnímu ještě speciálnější dárek, zvažte objednání gravírovaných stříbrných nebo zlatých šperků. Takový dárek jistě vykouzlí úsměv na tváři kohokoliv, kdo takovou elegantní krabičku otevře a uvidí náhrdelník s osobním věnováním, adresovaným přímo pro ně. Existují mnohé výhody takového dárku, je vhodný pro každou příležitost a pomáhá posilovat vzájemné pouto mezi vámi a důležitou osobou.

Volba mezi zlatem a stříbrem je pouze na vás a odvíjí se od faktorů, jako jsou životní styl, preference šperků, rozpočet nebo estetická stránka. Zlato je vynikající volbou pro ty, kteří kladou důraz na odolnost a hodnotu, zatímco stříbro je vhodnější pro ty, kteří vyhledávají eleganci, různorodost a cenovou dostupnost. V našem obchodě najdete mnohé možnosti, nápady a inspirace.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *