Šperky mohou být vynikajícím způsobem, jak dodat výraz a kouzlo vlastnímu outfitu – zejména při nošení elegantních šatů. Akcenty odvážných šperků přilákají pozornost a kladou důraz na jedinečnost. Nicméně, jak je možné úspěšně tyto elementy zahrnout bez přeplácání celkového vzhledu a přitom si udržet jeho sofistikovanost?

žena přemýšlí, které šaty si obléknout

Vhodná kombinace šatů a barev šperků

Pokud chcete, aby vaše šperky udělali svůj výrok, poté je dobré věnovat pozornost harmonii barev. Pokud mají šaty intenzivní barvu, můžete si zvolit šperky kontrastující ve svém odstínu, které upoutají pozornost. Například s černými šaty si můžete vzít náhrdelník s barevným přívěskem nebo velké stříbrné náušnice. Na druhou stranu, pokud mají šaty jemnější barvu (například pastelově růžovou) je dobré zvolit si šperky podobného tónu pro vytvoření soudržného a elegantního efektu.

Zaměření se na jeden element šperku

Akcenty odvážných šperků fungují nejlépe v případech, kdy se soustředíme na jeden element. Pokud například nosíte výrazné dekolty, vyzkoušejte jejich kombinaci s delikátními náušnicemi ve tvaru srdce nebo jemným náramkem a tím se vyvarujete překombinování outfitu. Pamatujte, že méně je někdy více a příliš výrazných akcentů může vytvořit efekt nadměrné extravagance.

náhrdelníky
pozlacený "lesklý bílý" náhrdelník

Párování stylů šperků a šatů

Šperky je nutné spárovat se stylem šatů pro vytvoření kompletního vzhledu. Například, pokud nosíte romantické šaty s volánky a květinovými vzory, je lepší zvolit si jemnější šperky, jako jsou náušnice ve tvaru lístků nebo delikátní náhrdelník s jemným řetízkem. Na druhou stranu, pokud nosíte spíše avantgardní šaty s moderním střihem, můžete si zvolit odvážnější a více geometrické designy šperků.

Rovnováha šperků se zbytkem outfitu

Při výběru odvážných šperků je nutné pamatovat na zachování rovnováhy ve vašem stylu. Pokud jsou šperky hodně extravagantní a poutají pozornost, poté stojí za to udržet ostatní doplňky na minimu. V takových případech je dobré se vyvarovat tomu, aby byly vlasové doplňky, kabelky a šaty méně výrazné. Pamatujte, že šperky mají být doplněním a nemají přehlušovat šaty nebo vaši osobnost.

Buďte sebevědomí ve své volbě

Během rozhodování se o odvážných špercích pamatujte na to, že je nosíte pro sebe. Je důležité se cítit sebevědomě a pohodlně v tom, co si vezmete na sebe. Šperky mohou být unikátním vyjádřením vaší jedinečnosti, nebojte se proto experimentovat a vybírat kusy, které vás inspirují.

Odvážné šperky k šatům mohou skutečně zvýraznit váš vzhled. Pamatujte na to si vybrst barvy chytře a zachovat si rovnováhu celého stylu. Nejdůležitější je důvěřovat vnitřnímu stylu a skvěle se s módou bavit!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *